Jornada Formativa sobre Participació Juvenil

PARTICIPACIO_JOVENTUT-724x1024

Dissabte 16 de desembre de 9.30 a 14h al municipi de Tortosa. Al Centre Cívic de Ferreries la Plaça de Joan Monclús nº 1.

Les inscripcions són en aquest link.  És gratuït fins omplir l’espai.

#ASCJove

Presentació

La participació és  un dret bàsic per a qualsevol jove i per tant un dels elements fonamentals de la ciutadania i de la inclusió social. En un moment de crisi com el que estem vivint, prenen protagonisme propostes autogestionades on els i les joves tenen total autonomia i responsabilitat. Un escenari post 15-M, que qüestiona el posicionament adultocràtic pel qual els professionals o les administracions defineixen com i quins han de ser els espais de participació.

Uns canvis que ens obliguen preguntar-nos de forma constant sobre com es construeix la participació, des d’on i amb quina finalitat. Per aquest motiu realitzem aquesta IV jornada formativa entre la CASC_CAT i la RIA del País València. Que alhora pretén ser un espai de trobada entre persones i projectes de dierents territoris.

Programa

9.30h Obertura de portes

9.45h Benvinguda institucional a càrrec de Pilar Figueras presidenta de la CASC_CAT, Davinia de Ramón coordinadora de la RIA País Valencià i Mario Viché editor de la Revista Quaderns d’Animació i Educació Social.

10 a 11.30: JOVES TEIXINT DES DE L’ AUTOGESTIÓ

Taula rodona amb la participació de:

  • Virginia Morales i Víctor Escoín del Centre de Cultura i Joventut La Maranya del municipi de Benicàssim
  • Anna Casanova Gilabert del CSA Lo Maset del municipi de Deltebre.
  • Carla Nieto i Nora Rosado del El Kaliu, el Casal de Joves del municipi de Lliça de Vall.

Dinamitza la taula Agostina Piñeiro, professora del Cicle Formatiu d’Animació Sociocultural a l’Ins Severo Ochoa de Esplugues del Llobregat i coordinadora del llibre “Intervenció socioeducativa amb joves” editat per la CASC_CAT i Neret.

11.30h ESMORZAR

12 a 14h BLOC 2. LA PARTICIPACIÓ: EINA TRANSFORMADORA O DE CONTROL?

Dinamitza la taula Hortensia Grau antiga professora del Cicle Formatiu d’Animació Sociocultural a l’Ins. F. Vidal i Barraquer de Tarragona, i actualment diputada al Parlament de Catalunya.

14h Dinar

15.30h Assemblea de l’entitat.

Organitza

Amb el suport de:

  • Ajuntament de Tortosa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 12 3 ?