UNCUT TEATRE: Teatre sense retallades a qualsevol lloc i a tot arreu

Durant la setmana del 12 al 18 de novembre de 2012, una sèrie de peces teatrals breus sobre la crisi i les retallades a càrrec de prestigiosos dramaturgs internacionals (entre els quals hi ha David Greig, Neil Labute o Helena Tornero) estaran lliures de drets perquè qualsevol en puga fer el que vulga: muntar-los, llegir-los, donar-los a conèixer, gravar-los, fotografiar-los… T’hi animes?

EL PROJECTE

Theatre Uncut és un projecte que es va gestar a Londres arran de l’anunci de les brutals retallades en la despesa pública que va dur a terme el govern de coalició del Regne Unit l’octubre de 2010.
El març de 2011 Theatre Uncut va donar a conèixer una sèrie d’obres de teatre breus escrites per alguns dels dramaturgs més destacats del Regne Unit, com ara Clara Brennan, David Greig, Dennis Kelly, Lucy Kirkwood, Anders Lustgarten, Lucy Lomas, Marck Ravenhill i Jack Thorne. Aquestes peces van estar disponibles durant una setmana a la seva pàgina web i qualsevol va poder descarregar-se els textos de forma gratuïta, ja que estaven lliures de drets. També es va fer una crida convidant els professionals del teatre a realitzar posades en escena i lectures dramatitzades per tot el país: a teatres, escoles, centre comunitaris, pubs, universitats, carrers, sales d’estar de cases particulars… A tot arreu i a qualsevol lloc.
Entre el 13 i el 19 de març de 2011, uns 75 grups de tot el Regne Unit van assumir el repte de posar en peu el projecte. Més de 800 professionals van participar-hi, assolint en total una audiència de més de 3.000 espectadors. I això són només les dades conegudes.
La resposta va ser tan aclaparadora que el projecte va transcendir el Regne Unit, i es van fer representacions a ciutats com ara Nova York, Chicago, Berlín i Dublín.

THEATRE UNCUT 2012

Aquest any Theatre Uncut es proposa un nou repte. L’edició de 2012 inclou escriptors d’altres països que actualment viuen situacions polítiques complexes i que serveixen de mirall d’una conflictivitat global. Dramaturgs de Síria, Grècia, Espanya, Estats Units, Islàndia i el Regne Unit han estat convocats per tal de donar resposta a la situació política que travessen els seus països. La unió d’aquestes obres breus vol ser una radiografia d’una problemàtica global, amb la idea principal de crear una panoràmica dels greus problemes polítics que travessa el món contemporani capitalista i la crisi de l’Eurozona.
Els escriptors que aquest 2012 han donat el seu temps i energia per tal de fer possible aquest projecte internacional són:

Mohammad al Attar (Síria)
Clara Brennan (Regne Unit)
Marco Canale (Itàlia)
Blanca Doménech (Espanya)
Kieran Hurley (Regne Unit)
David Greig (Regne Unit)
Lena Kitsopoulou (Grècia)
Neil LaBute (EEUU)
Anders Lustgarten (Regne Unit)
Stef Smith (Regne Unit)
Andri Snaer Magnuson / Thorleifur Örn Arnarsson (Islàndia)
Hayley Squires (Regne Unit)
Helena Tornero (Catalunya)

Aquestes obres breus ja es poden descarregar en la seva llengua original i traduïdes a l’anglès des de la pàgina oficial de Theatre Uncut,
www.theatreuncut.com.
Durant la setmana d’acció internacional, el Young Vic Theatre de Londres (www.youngvic.org) durà a escena aquestes obres breus.

THEATRE UNCUT AQUÍ

La la Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia, la Red de Teatros Alternativos, Nuevo Teatro Fronterizo i Cultura contra la mentira promouen a l’Estat Espanyol  aquest projecte i animen els professionals del teatre i els ciutadans en general a unir-se a aquest moviment mundial, que mira de crear debat sobre els problemes polítics pels quals estem passant en aquests temps.
Ens conviden a passar a l’acció.
Com hem dit anteriorment, les obres breus estaran lliures de drets durant la setmana del 12 al 18 de novembre de 2012. Tothom podrà dur a terme lectures dramatitzades i posades en escena en teatres de forma totalment gratuïta. I convocar després de les representacions taules rodones o reunions de debat. Però també animen tothom a fer lectures, representacions o qualsevol altra mena d’acció a les places públiques, a les oficines, als vestíbuls de les escoles i de les universitats, a la muntanya, a la platja, a bars, fins i tot amb els teus amics o família al saló de casa teva… A tot arreu i a qualsevol lloc.

 

Més informació a

http://www.salabeckett.cat/noticies/theatre-uncut-teatre-sense-retallades-a-tot-arreu-i-a-qualsevol-lloc-un-projecte-internacional-per-denunciar-l2019actual-politica-de-retallades

i a http://www.culturacontralamentira.com/artivismo/theatreuncut-espana/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 12 4 ?