L’Associació de professionals de joventut rebutja la Llei de joventut de la Comunitat Valenciana

La llei no respón als problemes de la gent jove i és la pitjor de totes les lleis autonòmiques

Hui, dia 23 de desembre de 2010, s’aprova a les Corts la Llei de Joventut de la Comunitat Valenciana. Una llei que afecta directament a totes i tots els joves de la Comunitat Valenciana i al conjunt de les polítiques de joventut. Esta Llei no és nova. Han fet falta dos lesgislatures i fins a quatre textos distints per a, finalment, dur a les Corts un projecte de llei que tant el moviment associatiu juvenil com els i les professionals de les polítiques de joventut considerem insuficient i, en alguns aspectes, com la regulació dels Consells de la Joventut, fins i tot, negatiu. La Llei de joventut de la Comunitat Valenciana arriba, gairebé l’última i és, amb diferència, molt deficient si la comparem amb les lleis d’altres Comunitats Autònomes.

Per tor allò, l’Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana, manifestem el següent:
1. Volem una llei realment participativa, on la població afectada tinga la possibilitat d’opinar, fer propostes i que siguen considerades. Denunciem l’estafa del procés participatiu que se va fer on el text que durant mesos s’havia publicitat en el blog, en la web de l’IVAJ, en reunions amb el CJCV (Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana) i encontres de professionals… es va canviar per un altre molt distint.
2. La llei s’oblida absolutament de revisar la distribució de tasques entre Ajuntaments i Generalitat i acabar amb el solapament de funcions, de reconéixer els perfils professionals, regular la seguretat de les activitats i equipament per a joves, establir mecanismes de finançament de les polítiques de joventut, des de la Generalitat als municipis o concretar aspectes sectorials de la política de joventut i els serveis per a joves com ara la informació juvenil, l’animació, el turisme juvenil, l’ocupació, l’habitatge, l’oci, la cultura, la salut, les famílies, l’educació, la mobilitat, la societat de la informació…
3. Demanem una llei que aposte clarament per l’associacionisme juvenil i la participació, que done al CJCV una figura jurídica clara, de caràcter públic i dotat d’una línia pressupostària clara. Exigim que es respecte l’autonomia econòmica i funcional dels organismes de l’associacionisme juvenil, es a dir els Consells de la Joventut. Una dada significativa: mentre el Pla Jove mereix 5 articles, als Consell de la Joventut es dediquen 16 articles i el capítol més extens de la llei és el del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana amb 13 articles, fins i tot més dels que se dediquen a regular la pròpia administració autonòmica de joventut (11 articles). És evident la intenció de la Llei: controlar els Consells de la Joventut.
4. Reclamem que l’IVAJ quede adscrit a la Presidència de la Generalitat, per tal de donar-li una rellevància necessària a les polítiques de joventut i per tal de facilitar la transversalitat que es pretén amb el canvi “cosmètic” de nom pel de “Generalitat Jove”.
Els i les professionals de les polítiques de joventut de la Comunitat Valenciana, malgrat les insistents nostres demandes, ham vist com l’IVAJ s’ha negat a obrir cap mena de diàleg amb qui treballa cada dia amb els i les joves a ajuntaments, associacions, diferents serveis i programes per a joves.
Per estos motius l’Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana rebutja la llei que s’aprova hui i lamenta que es malbarate esta oportunitat de fer una bona llei de joventut, eficaç i avançada, que done resposta real als problemes existents, quan la gent jove està sent una de les principals víctimes de la crisi econòmica. Els i les professionals de joventut lamentem que este haja estat un procés estèril i afirmem que hui és un dia de retrocés per a les polítiques de joventut.

Més informació: http://professionalsjoventutcv.wordpress.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 12 3 ?